четвъртък , 9 май 2024

За Световното първенство по таекуон-до Петко Димитров лети в неделя

Панагюрският таекуондист Петко  Димитров е един от 10-те български спортисти, включени в съкратения вариант на българския национален отбор за Световното по таекуон-до в Таджикистан.

То ще се проведе 3 до 10 август, като Петко ще се състезава в юноши старша възраств дисциплините спаринг до 63 кг. и отборно форма.
Днес – 1 август, Петко Димитров се връща от едномесечен лагер в Благоевград, където 10-те таекуондисти, включени в националния тим, са имали 3-разови тренировки, всяка от които по 2 часа. Подготовката се водеше от майстор Ким Унг Чол и екип от треньори.
„Ще изпратим Петко подобаващо в клуба довечера на тренировката“, каза днес за oshtepan.com инструкторът на Спортен клуб „Один “ Желязко Гагов. Той коментира, че състезателите ни са с висок боен дух и ще дадат всичко от себе си на престижния спортен форум. Полетът на отбора ни за Таджикистан е в неделя – 3 август. Гагов акцентува, че първоначално и Нешка Брандийска е била включена в състава на българския отбор, но по-късно, поради липса на пари, Българската федерация е решила да не участва със състезатели от нежния пол.
На Европейското първенство по таекуон-до, което се проведе в началото на април в Минск, Беларус, Петко Димитров стана вицеевропейски шампион при юношите в отборния спаринг, а Мирела Петрова и Нешка Брандийска спечелиха бронзови медали при девойките в същата дисциплина.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.