Водещи новини

Проф.д-р Лъчезар Цоцорков стана председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД, а Делчо Николов изпълнителен директор

На проведеното на 3 юли 2014 г. Общо събрание на акционерите на „Асарел-Медет“ АД бе взето решение за промяна в начина на управление на дружеството и преминаване от едностепенна система на управление в двустепенна.

Промяната се изразява във формирането на два основни органа – Управителен съвет и Надзорен съвет. Това съобщиха от отдел „Комуникации“ на компанията.
Промените са намерили отражение и в приетия от Общото събрание на акционерите нов Устав на „Асарел-Медет“АД. Те са вписани в Търговския регистър по партидата на дружеството, съгласно изискванията на закона, на 16 юли 2014 г.
За членове на новосформираните органи са избрани:
Надзорен съвет:
проф. д-р Лъчезар Цоцорков – председател на Надзорния съвет
Радко Шуманов – заместник-председател на Надзорния съвет
Андрей Делчев – член на Надзорния съвет
Управителен съвет:
инж. Делчо Николов – изпълнителен директор
Иван Дончев – прокурист
Димитър Л. Цоцорков – член на Управителния съвет.

Ред.бел: Не бива да се забравя, че Управителният съвет е колегиален управителен орган при двустепенната система на управление. Членовете на Управителния съвет се избират и освобождават от Надзорния съвет. Такава е практиката в Германия, Австрия и Прибалтийските държави. Системата на управление на акционерни дружества в САЩ е едностепенна, а в България е възприета френската система, при която съществуват две алтернативи на организационно управление. Съгласно законовите норми Управителният съвет се отчита пред Надзорния съвет.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.