понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Германия нанесе исторически позор за Бразилия за финал

Германия нанесе най-тежката загуба в историята на Бразилия – със 7:1, и се класира на финал на Световното първенство, изхвърляйки домакина от надпреварата.

 Бразилците бяха паднали с 0:6 през 1920-та, но днешната позорна загуба бе дъното на нещата за Селесао.
Германия изглеждаше като единствения отбор на терена, който знаеше как се играе футбол, и заслужено, макар и доста шокиращо, Бундестимът стигна до разгрома. За последно именно Германия, тогава още Западна Германия, спечели мач от елиминациите на Мондиал с 5 гола разлика – 6:1 срещу Австрия на полуфинал, през 1954-та.
Бразилия нямаше никаква идея в нападение без Неймар, а в защита бе ужасяваща, без капитана си Тиаго Силва.
Мирослав Клозе не само водеше като титуляр атаката на немския състав, както и преди 12 години на полуфинала на Световното в Япония и Южна Корея, но успя да вкара и гол. Така Клозе се утвърди като водещ голмайстор в историята на всички Мондиали, с 16 попадения.Само за едно полувреме Бундестимът успя да поведе с 5:0, всичките попадения отбелязани в рамките на 18 минути.
Безумната защита наБразилия не знаеше какво се случва, като част от бранителите на домакините изобщо не присъстваха в наказателното си поле по време на головете.
Мачът, смятан за среща между двата най-добри отбора на първенството, и наричан от всички Финал преди финала, всъщност се превърна в крах за Селесао точно за шест минути.
Подготви: Владислав Влайков

Вижте още

Девойките на ВК „Пан Волей“ затвърдиха второто си място в групата

Днес  девойките на Волейболен клуб „Пан волей“ победиха като домакини с 3:0 отбора на Свиленград. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.