Опасност от лекарски протести през септември

Ако до 30 юли не е факт на актуализацията на бюджета на Здравната каса, от 1 септември лекарите ще започнат протестни действия.

Над 300 милиона лева е недостигът на средства в Здравната каса и рискът да бъдат връщани болни или да затворят болници е реален, посочи председателят на колегията на Българския лекарски съюз в Пазарджик д-р Васил Попов пред областни медии. Притеснението на медиците идва от факта, че през настоящото трето тримесечие на годината парите в област Пазарджик за изследвания и за направления за лекари специалисти са по-малко с над 20%. Това означава, че при нормална заболеваемост паритеще стигнат до към 17-то число на месеца. Като цяло парите, отпускани за отделните области са повече, но на местно ниво ние получаваме по-малко в сравнение със същите месеци на 2011 и 2012 година, заявил още д-р Попов.
В края на миналата година панагюрски медици блокираха за кратко пътя за Пазарджик, заради зплащането на по-малко средства от реално изработените от тях.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.