Водещи новини

Днес служителите на МВР празнуват, вчера са връчвани отличия

Общо 156 служители от Областната дирекция на МВР и Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” в областния град са наградени от ръководствата на МВР и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” по случай пети юли – професионалният празник на МВР.

 
В тази връзка вчера в заседателната зала на Областната дирекция на МВР-Пазарджик се състоя тържествено съвещание, на което директорът главен инспектор Йордан Рогачев поздрави присъстващите.
За добрата си и професионална работа като ръководител с едно от най-високите отличия в системата на МВР –почетен знак на МВР ІІ степен е награден заместник директорът главен инспектор Иван Васев. Почетен знак на МВР ІІІ степен получи младши– автоконтрольорът в РУП-Велинград Борис Боков. В своята дейност като пътен полицай във велинградско Борис Боков има 10 случая на отказани подкупи предложени му от водачи на МПС и отлични резултати от служебната му дейност.
Със свои заповеди министъра на вътрешните работи г-н Цветлин Йовчев е наградил главен инспектор Методи Ушев – началник на РСПБЗН-Велинград и пожарникар Саво Площаков от Участък „ПБЗН” в Стрелча. Още седем огнеборци са с награди от заместник-министъра на вътрешните работи Васил Маринов и главния секретар Светлозар Лазаров.
Ден на отворени врати се проведе вчера в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР. Отново поводът е днешния празник.
На преподаватели и стажанти гостуваха деца от ОДЗ „Юрий Гагарин” водени от директора г-жа Жозефина Сертова, граждани, бивши преподаватели и възпитаници на полицейското училище в града, представители на медиите. В ролята на домакини и своеобразни гидове се проявиха директорите на двете звена комисар Стоян Стоянов и комисар Иван Панайотов.
Служители на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в областния град демонстрираха пред децата възможностите на новата техника получена в службата – противопожарен автомобил IVECOи автомеханична 32-метрова противопожарна стълба. Всяко дете изяви желание да се качи на новите служебни возила.
Информацията е предоставена от ОД на МВР-Пазарджик

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.