петък , 26 април 2024

Повече участници се очакват в тазгодишния фестивал „Ха, надпей ме!” в с.Левски

Около 380 участници очакваме тази година да се включат във втория регионален певчески фолклорен фестивал „Ха, надпей ме!”, съобщи секретарят на читалище „Христо Ботев 1927” в с.Левски Светлана Караджова.

Записалите се състави са 22, като почти всички са от област Пазарджик. Освен домакините от Левски, само самодейците от с. Елшица в рамките на община Панагюрище до момента са потвърдили участие. Сред другите гости, които ще се очакват на 12 юли, са представители на Белово, селата Лесичово, Бошуля, Сестримо, Карабунар, пловдивските Чалъкови и Царацово. За участие са се записали основно читалища и четири пенсионерски клуба. Журито, което ще определи носителите на първо, второ и трето място, ще е в миналогодишния си състав: председател Атанас Чолаков, художествен ръководител на ансамбъл „Пазарджик”, Таня Щерева – дългогодишен преподавател по музика – народно пеене в СОУ „Георги Брегов” Пазарджик, и Веселина Гиздова, ръководител на самодейни състави в читалищата в с.Левски и с.Елшица. По регламент ще се изпълняват народни песни от Пазарджишкия край.
В следобедните часове в центъра на селото ще бъде и празникът му, като самодейците от „Христо Ботев” и ансамбълът му „Аленче” ще радват публиката със свои изпълнения, допълни Караджова.
 

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.