понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

След победата в „Надиграй ме“ ФТС „Тангра“ се готви за международния фестивал в Челопеч

С българския трикольор и големи дози положителна емоция жителите на с.Попинци посрещнаха самодейците от Фолклорен танцов ансамбъл „Тангра“, които спечелиха първото място

във финалния кръг на петия сезон на танцовото реалити „Надиграй ме“ на БНТ2 и БНТ Свят. Надпреварата бе на 29 юни, а за победителите в Попинци е имало и заря. Настроението на попинчани е било като при посрещане на Нова година, сподели представител на ФТС „Тангра“.
В телефонен разговор на 30 юни хореографът на състава Мария Терзийска коментира, че участниците в надиграването са били силни състави, особено при възрастните групи и особени танцьорите от Ботевград.
Първото място в петия сезон на „Надиграй ме“  ФТС „Тангра“  спечели при  конкуренция от 6 отбора от  Варна, Ботевград, община Панагюрище, Перник, Дупница, Димитровград.
Близо 120 танцьори се състезаваха за вота на зрителите в четири кръга. Голямата награда за победителя в „Надиграй ме” е участие в Международния фестивал „Славянски венец“. Форумът ще се проведе между 9 и 23 август в комплекс „Албатрос“ край Варна.
Преди това ФТС „Тангра“ към читалище „Искра-1872“ в с.Попинци ще участва в Международния фолклорен фестивал в Челопеч на 2 август, съобщи Мария Терзийска. Целта ще е да спечелят правото да станат представителен състав на международната организация CIOFF.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.