Водещи новини

На 7 юли лагерът ще посрещне първата си смяна

В летния детски лагер в село Панагюрски колонии тази година ще има четири лагерни смени.

Броят на лагеруващите във всяка от смените е 50. Записването за всяка смяна и заплащането на таксите се извършва в Обединен детски комплекс всеки работен ден от 8:30 до 12:00 часа и от 13:00 до 17:00 часа, съобщиха още от Общинска администрация.
Първата смяна ще е „Лагер, здравей, ще се веселим” и ще започне на 7 юли. Тя ще бъде с продължителност десет дни – до 17 юли 2014 година, включително. Неин началник ще бъде Иван Иванов – учител в начален курс на обучение в СОУ „Нешо Бончев”.
Програмата за първата лагерна смяна е запълнена от сутрин до вечер с динамични игри, забавления с музика и танци, творчески дейности и обучение в развитие на човешки ценности – взаимопомощ, поемане на отговорност за себе си и за останалите, приемане на предизвикателствата в живота с усмивка, дружелюбност, себеуважение и други. Три са основните тематични раздели – „Физкулт! Ура!”, „От гората си вземи, но я чиста запази!” и „Растем весели, щастливи!”.  
Втората лагерна смяна, която ще бъде в периода 21–31 юли 2014 година е с наименование „Арт творилница”, с началник Иванка Тодева, преподавател по история и география в ОУ „20 април”. Програмата включва обучителни модули, занимания в творчески ателиета, танцов мастер клас по народни танци, много игри на открито и вечери край лагерния огън. За лагерниците ще бъдат отворени две творчески ателиета: HANDMADE – ръчно изработване на украса, картички, подаръци и аксесоари  с различни техники (декупаж, квилинг, полимерна глина и други); ТРАШ АРТ – изкуство от отпадъци. Освен заниманията в арт ателиетата и спортните игри, в различните дни на престоя си децата ще имат кино вечери, дискотеки, модни фиести, караоке вечери с вечните български песни, вечер на талантите  и диско парти, надигравания в танцовия мастер клас, забавно състезание „Аз обичам България”, пленер, изложба и флашмоб и, разбира се, посрещане на Горския цар.
Третата смяна в общинската база „Детски лагер” в село Панагюрски колонии ще се проведе от 4 до 14 август 2014 година. Началник смяна ще бъде Стефка Цветанкова – учител по физическо възпитание и спорт в ОУ „Проф. Марин Дринов”. Мотото е „Спорт сред природата – Лятна магия в Средна гора”. Тематични занимания са обединени от идеята, че спортът е на всякъде – в лагера, в гората, на игрището. Още в първия ден от престоя си децата ще трябва да изготвят „Емоционална карта” с очакванията си от предстоящите десет лагерни дни.  В програмата си г-жа Цветанкова е включила ежедневен сутрешен джогинг, туристически походи и разходки, баскетболен и футболен турнир, състезателни игри „Бързи, смели, сръчни” и „Народна топка”, туристическо ориентиране в различни местности, нощен поход с фенери и още много други забавления. В някои от вечерите ще се проведат пижамено парти, дискотека и маскен бал.
Четвъртата смяна, от 18 до 28 август, ще бъде тренировъчен лагер за спортните клубове от общината.

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.