Водещи новини

На 7 юли лагерът ще посрещне първата си смяна

В летния детски лагер в село Панагюрски колонии тази година ще има четири лагерни смени.

Броят на лагеруващите във всяка от смените е 50. Записването за всяка смяна и заплащането на таксите се извършва в Обединен детски комплекс всеки работен ден от 8:30 до 12:00 часа и от 13:00 до 17:00 часа, съобщиха още от Общинска администрация.
Първата смяна ще е „Лагер, здравей, ще се веселим” и ще започне на 7 юли. Тя ще бъде с продължителност десет дни – до 17 юли 2014 година, включително. Неин началник ще бъде Иван Иванов – учител в начален курс на обучение в СОУ „Нешо Бончев”.
Програмата за първата лагерна смяна е запълнена от сутрин до вечер с динамични игри, забавления с музика и танци, творчески дейности и обучение в развитие на човешки ценности – взаимопомощ, поемане на отговорност за себе си и за останалите, приемане на предизвикателствата в живота с усмивка, дружелюбност, себеуважение и други. Три са основните тематични раздели – „Физкулт! Ура!”, „От гората си вземи, но я чиста запази!” и „Растем весели, щастливи!”.  
Втората лагерна смяна, която ще бъде в периода 21–31 юли 2014 година е с наименование „Арт творилница”, с началник Иванка Тодева, преподавател по история и география в ОУ „20 април”. Програмата включва обучителни модули, занимания в творчески ателиета, танцов мастер клас по народни танци, много игри на открито и вечери край лагерния огън. За лагерниците ще бъдат отворени две творчески ателиета: HANDMADE – ръчно изработване на украса, картички, подаръци и аксесоари  с различни техники (декупаж, квилинг, полимерна глина и други); ТРАШ АРТ – изкуство от отпадъци. Освен заниманията в арт ателиетата и спортните игри, в различните дни на престоя си децата ще имат кино вечери, дискотеки, модни фиести, караоке вечери с вечните български песни, вечер на талантите  и диско парти, надигравания в танцовия мастер клас, забавно състезание „Аз обичам България”, пленер, изложба и флашмоб и, разбира се, посрещане на Горския цар.
Третата смяна в общинската база „Детски лагер” в село Панагюрски колонии ще се проведе от 4 до 14 август 2014 година. Началник смяна ще бъде Стефка Цветанкова – учител по физическо възпитание и спорт в ОУ „Проф. Марин Дринов”. Мотото е „Спорт сред природата – Лятна магия в Средна гора”. Тематични занимания са обединени от идеята, че спортът е на всякъде – в лагера, в гората, на игрището. Още в първия ден от престоя си децата ще трябва да изготвят „Емоционална карта” с очакванията си от предстоящите десет лагерни дни.  В програмата си г-жа Цветанкова е включила ежедневен сутрешен джогинг, туристически походи и разходки, баскетболен и футболен турнир, състезателни игри „Бързи, смели, сръчни” и „Народна топка”, туристическо ориентиране в различни местности, нощен поход с фенери и още много други забавления. В някои от вечерите ще се проведат пижамено парти, дискотека и маскен бал.
Четвъртата смяна, от 18 до 28 август, ще бъде тренировъчен лагер за спортните клубове от общината.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.