понеделник , 6 май 2024

Изтича срокът за финансово поощрение на даровити деца

Изключителен интерес има към Правилника за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби, съобщи в телефонен разговор зам.-кметът на общината Галина Матанова.

Подадените до 23 юни заявления бяха 127, като не малка част са били за постижения в науката, подчерта г-жа Матанова.
Сроковете за подаване на заявления за еднократно финансово поощрение по по ал. 3 и 4 към чл.27, визиращ предимно пакета документи за кандидатстване, са 20 юни и 30 юни, асрокът по чл. 28 за тази година е от 20 до 30 юни и от 10 до 20 ноември.
Съгласно чл.28 от Правилника „всяко дете/ученик може да получи независимо едно от друго в рамките на една календарна година
подпомагане по една мярка по чл.7  ипо едно еднократно финансово поощрение в рамките на текущата календарна  година за всяка област или един вид стипендия.Ако стипендията е отпусната през предходната календарна година, през текущата  година детето/ученикът може да кандидатства за еднократно финансово поощрение или за нова годишна стипендия, ако е възникнало  ново основание за кандидатстване.
Правилникът за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби в Община Панагюрище бе разработен от председателя на Общинския съвет – Панагюрище Веселина Зумпалова-Ралчева и бе приет с Решение 558/06.06.2014 ситипарламента.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.