неделя , 28 април 2024

Гостува ни „Крадецът на праскови“ и ни предизвика да помислим за вътрешните си потребности

С постановката „Крадецът на праскови“ на Народния театър „Иван Вазов“ завърши тазгодишната Седмица на изкуствата в Панагюрище.

При пълен театрален салон на 13 юни актьорите Аня Пенчева, Юлиан Вергов, Марин Янев,Ванча Дойчева, Мариус Донкин и Стоян Пепеланов пресъздадоха вариант на една от вечните теми на човечеството – правото на лично щастие, породено от любовта, даряващо ни свободата да погледнем към непознати до момента хоризонти.
От омъжена, но самотна жена, с “чувство на отчаяние и малоценност” , Елисавета /Аня Пенчева/ изцяло се променя като личност , защото любовта й дава свобода. А свободата й дава сили да „наруши“  правилата на обществения морал и заедно с любимия си – сръбският военнопленник Иво Обретенович /Юлиан Вергов/, да „открадне“ за себе си онова, което й липсва – любов.
Макар и за кратко. Но достатъчно, за да преосмисли собствения си сложен вътрешен свят и ценностите в него. Независимо от времето и мястото, в които се намира, и стереотипите, които са й били вменени от обществените порядки.
Постановката „Крадецът на праскови“ на Народния театър „Иван Вазов“ гостува на панагюрска сцена благодарение обединените усилия на Община Панагюрище и Ротари клуб – Панагюрище. Между двете институции в първите месеци на годината бе подписано споразумение за сътрудничество.

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.