Водещи новини

20 души предварително са се записали да кръводаряват днес и утре

Двадесет души предварително са се записали да дарят безвъзмездно днес и утре кръв, обясни Павлина Дундарова от Общинския съвет на Българския червен кръст в Панагюрище.

В действителност обаче хората винаги са повече, допълни тя и припомни, че през 2013 година 29 души са участвали в кампанията „Капка по капка живот”, а 11 са били върнати. През февруари тази година 24 души са участвали в първата за годината кампания на червенокръстците.
Кръводаряването се извършва в подвижен кабинет за кръвонабиране, осигурен от Министерството на здравеопазването. Сред дарителите тази сутрин бяха 24-годишната Илияна Златанова, 23-годишният Дойчо Джигов и 25-годишната Цветелина Нонова. И тримата споделиха, че го правят, защото има хора, които се надяват на кръвта им и са надежда за тях. Жестът да дариш кръв, освен всичко, свързано с благотворителността, е полезно за здравето, допълва Дойчо.
Утре акцията продължава в часовете до обяд – отново на площад „20 април”, до читалище „Виделина – 1865”. Записване и допълнителна информация на телефони – 6-00-72 и GSM 0887 694 167.

 

Вижте още

Търсене на решение на проблеми, но и желание за доброволчество в приемните дни на кмета

Недоволство от предоставяните през последните години социални услуги на деца с увреждания;  жалби заради липса …

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.