събота , 27 април 2024

С анкета ни питат за реформа в образованието

От Министерството на образованието и науката стартират обществена дискусия по основни въпроси за нов закон за училищното образование.

Каква да е продължителността на обучението за придобиване на основно и на средно образование и какви етапи следва да се включат в основната и средната степен на образование? – е първият въпрос в изготвено обществено допитване. Общо въпросите в анкетата са 20, като отговорите ще се очакват до 20 юни. След обобщаване на мненията на страницата на МОН ще бъдат публикувани както безспорните, така и все още спорните теми, за да се търси по тях обществено приемливото решение. След второто допитване отново ще има обобщаване на мненията, като най-консенсусните ще бъдат включени в проекта за нов закон.
Екипът на Министерството на образованието и науката се надява на широко обществено участие и много мнения и предложения не само по поставените въпроси, но и по други теми, свързани с училищното образование. За целите на обществената дискусия е създадена и нарочна пощенска кутия  zakon@mon.bg, на която всеки може да споделя мнения и препоръки, както и да поставя въпроси за обсъждане.
Според специалистите на ведомството образованието трябва да е приоритет на цялото общество, защото от неговото качество зависи професионалната и личната реализация на младите хора.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.