събота , 27 април 2024

Д-р Д.Димитров е в Австралия на конгреса на Ротари Интернешънъл

От 1 до 4 юни 2014 г.  в Сидни, Австралия,  е конгресът на Ротари Интернешънъл. В него участва и панагюрецът д-р Димитър Димитров,

който през април бе избран за Дистрикт гуверньор на Дистрикт 2482 България за 2016-17 година. Името му за Дистрикт гуверньор 2482 България са посочили 57 български клуба от гласували 72. Д-р Димитър Димитров членува в Ротари клуб Пловдив-Филипопол от 2007 година, но първоначално бе член на Ротари клуб – Панагюрище /от 1999 г./, като през 2004-2005 година бе негов президент. Приема покана да стане част от голямото семейство на Ротари, защото „Ротари е световна организация на лидери в професията си, готови безкористно да служат“.
Завършва висшето си образование през 1993 г. в Медицинския университет „Иван П.Павлов“ в Пловдив и от октомври същата година започва работа като ординатор в Бърза медицинска помощ – Панагюрище. От август 1994 г. е преназначен за ординатор в хирургичното отделение на панагюрската болница. Следдипломната си специализация завършва през 1999 г с признаване на специалност по „Хирургия“. Има завършени квалификационни курсове по „Спешна ендоскопия“, „Лапароскопска хирургия“ и „Здравен менидмънт“. В началото на 2003 година започва работа в Първо хирургично отделение на МБАЛ – Пазарджик АД, като същевременно е и началник на спешното отделение в областната болница. По-късно се премества в Пловдив в МБАЛ „Еврохоспитал“.
Повече за живота и разбиранията на ротарианеца д-р Димитър Димитров може да научите от втора част на книгата „Панагюрци вчера и днес“/стр.1198-201/
Преди да пристигне за конгреса на Ротари Интернешънъл в Сидни, д-р Димитър Димитров е бил за кратко в Сингапур. След Сидни пък ще отскочи за някой друг ден до Нова Зеландия.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.