“Саграда“ ООД ще ремонтира основно площад “20 април“, парка, мемориала “Априлци“

Това, което ще се ремонтира е било правено преди 40 години – за 100-годишнината от Априлското въстание. Дано новото да бъде толкова качествено и остане поне 50 години.

Това бяха част от думите на кмета на общината Никола Белишки днес при подписването на договора за възлагане на обществена поръчка по проекта “Панагюрище – общински център с устойчива и екологична градска среда и високо качество на живот“. Боряна Панайотова от “Саграда“ ООД сложи подпис за фирмата изпълнител на строително монтажните работи. На срещата присъстваха и съдружникът й Димитър Янаков и представители на официална фирма подизпълнител – “Илва – ХГ“ ООД Илиян Златанов и Христо Златанов.
Белишки уточни, че строителството ще започне в средата на юни и ще бъде изпълнено за 210 дни. Панайотова от своя страна, обеща ремонтите да приключат в срок, като от “Саграда“ ще работят със съзнанието, че поколенията ще гледат.
Проектът на Община Панагюрище, който е по оперативна програма “Регионално развитие“ 2007-2013 г., приоритетна ос “Устойчиво и интегрирано градско развитие“ е на стойност около 5 милиона лева и включва освен цялостен ремонт на площад “20 април“, ремонти на мемориален комплекс “Априлци“, парка, улици в централната градска част.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.