Водещи новини

15% избирателна активност към 13 часа днес в община Панагюрище

Макар в не една секционни избирателни комисии още в първите минути на изборния ден да е имало гласоподаватели, към 13 часа едва 15% от имащите право на глас са дали своите предпочитания за български представители в Европейския парламент.

Това съобщи за oshtepan.com секретарят на Община Панагюрище Иванка Димитрова. По думите й около 10 часа избирателната активност в общината е била едва 6.61%.
Традиционно в някои от секциите – тези в ОУ „20 април“ – активността е била по-голяма. Членове на секционни избирателни комисии в Панагюрище споделиха, че гласуват хора от всякакви възрасти.
До 13 часа не е имало подадени жалби или сигнали за нередности.
Около 600 полицаи в областта се грижат за спокойното протичане на изборния процес, съобщи  за oshtepan.com говорителят на ОДМВР – Пазарджик Мирослав Петров. Той уточни, че 398 от полицейските служители са заети в СИК-овете.
Своя вот в секция №19 минути преди 11 часа даде Георги Гергинеков, кмет на община Панагюрище от лятото на 2005 год. до есента на 2011 год.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.