Водещи новини

Три, от връчени 12, договора са на МИГ „Панагюрище, Стрелча, Лесичово”

Зам.-министрите на земеделието и храните Явор Гечев и Бюрхан Абазов връчиха в края на тази седмица 12 договора за проекти по мярка 421 „Вътрешнотериториално и транснационално сътрудничество”, която е част от ос 4 ЛИДЕР на Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г.

Събитието е първото за годината връчване на договори по програма ЛИДЕР, съобщават още от Министерството на земеделието и храните.
Три от тези договори са на Местната инициативна трупа „Панагюрище, Стрелча Лесичово”, уточни за oshtepan.com изпълнителният директор Лучко Македонски.
По предварителни данни през следващия програмен период средства по ЛИДЕР ще възлизат на около 5% от бюджета на Програмата, който е около 130 млн. евро. Това означава, че средствата за следващите години ще бъдат почти удвоени в сравнение с 2007-2013 г. За този период са били заделени 76 млн. евро.
Заповеди на министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков регламентират ситуирането на 35 МИГ-а. Към 20 май 2014 г. групите са одобрили 1402 проекта на обща стойност 107 777 624,7 лева. 496 договора са сключени между МИГ-овете, Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция и бенефициентите по региони. До края на месец юни 2014 г. ще се договорят всички договори по ЛИДЕР, които са депозирани в ДФЗ-РА.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.