Водещи новини

Областна администрация е осигурила на РИК компютри и мобилни телефони за изборите

Организационно-техническата подготовка на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 25 май 2014г. в област Пазарджик, бе водещата тема на вчерашната пресконференция на областния управител Иван Йорданов.

На нея стана ясно, че със Заповед на областния управител от 17.03.2014г. в Областна администрация – Пазарджик, е създаден технически екип от експерти, който осъществява всички дейности по организиране на изборния процес, техническо обезпечаване на Районната избирателна комисия /РИК/ – Пазарджик и общините в областта в координация с администрацията на Министерски съвет.
За цялостната дейност на РИК – Пазарджик областна администрация е осигурила компютри, мобилни телефони, канцеларски материали, хартия, печати и др.
На общините в областта ще бъдат  разпределени 35 вида книжа и материали, необходими за изборния процес. От тях са отпечатани 10 вида приложения / избирателни списъци за лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, декларации, регистри, удостоверения, протоколи/. Поръчани и изработени са 400 бр. кутии за отрязъците с номера на бюлетините, 400 бр. чували за съхранение на изборните книжа и материали, 800 бр. пликове за запечатване на печатите на СИК.
Общо 21 775 бр. книжа и  допълнителни материали за организирането и провеждането на изборния процес.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.