неделя , 28 април 2024

Панагюрски деца рисуваха на тема „Ние и Европа”

С рисунки на тема „Ние и Европа” близо 60 деца днес отбелязаха Денят на Европа в двора на Обединен детски комплекс.

Инициативата е за четвърта поредна година, припомни директорът Недялка Наплатанова, като в днешния следобед върху стативите твориха малчугани от ОУ „20 април”, ОУ „Проф. Марин Дринов”, СОУ „Нешо Бончев”, „Детско арт студио” с ръководител Пепа Машева. Ръководителят на клуб „Родолюбие” в Комплекса Иванка Тодева накратко разказа историята на днешната дата и ознаменуване края на най-кръвопролитната война в човешката история – Втората световна война.
Празникът продължи с поднасяне на цветя в знак на признателност пред Вечния огън. Граждани и представители на институции и организации отдадоха почит на милионите загинали за свободата на Европа и света. Слово произнесе председателят на сдружение „Русофили” Филип Калбуров, който подчерта, че Празникът – Ден на Европа и Ден на победата е един същ и той е свещен.
С вечер на руската песен в читалище „Виделина – 1865” – концерт на вокална група „Радеан”, както и с участието на деца от ОДЗ „Райна Княгиня” и ЦДГ „Първи юни” приключи официалното отбелязване на тазгодишният 9 май.

 

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.