събота , 27 април 2024

Тайно ще е гласуването на просветната комисия за Учител на годината

С тайно гласуване комисията по образование, култура, младежки дейности и спорт, ще определи своите кандидатури за носители на признанието „Учител на годината”.

Резултатът от вота на седемте членове на комисията на Общинския съвет, ще бъде обобщен в протокол, който председателят й – Недялка Наплатанова, ще представи на общото гласуване на временна комисия, съгласно актуализираната система за морално и материално стимулиране на учителите и културните дейци в общината. Съветниците решиха вчера на свое заседание да посочат кой от преподавателите в четирите училищни степени – предучилищна, начална, прогимназиална и гимназиална са предпочели с напечатани, а не ръчно изписани имена.
Заради изискване в системата, със съгласието на вносителя – медиен център Оборище Панагюрище, бе решено предложеният за Творец на Панагюрище за цялостен принос – Иван Ушев, да бъде включен към кандидатурите за Творец на годината. Причината е, че няма навършени 60 години. Така за Творец на годината ще се борят освен Иван Ушев, и хореографките Мария Терзийска и Мария Бензарова, писателят Димитър Стефанов и певицата Иванина Узунова. От просветната комисия определиха, че всички отговарят на изискванията в Системата, както и предложените за Учител на годината. Предстои имената им да бъдат включени в анкета, която ще се публикува на сайта на Община Панагюрище. Вотът от он-лайн допитването ще бъде прибавен към този на просветната комисия на ОбС, на ресорния зам.-кмет и директора на просветната дирекция в ОбА, представител на учителския синдикат, съвета на директорите на образователните институции и Общинския младежки парламент.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.