Водещи новини

№17 – Започва нещо ново! Младите хора трябва да се научат да управляват

Само 4 работни места са открити в България от общо 1,396,470 отворени позиции в целия Европейски съюз на сайта на ЕК. Поради тази причина полагам усилия да помогна на българите да имат добре платена работа в Европейския съюз“, каза пред панагюрци на 1 май вечерта д-р Антония Първанова, кандидат за български представител в Европейския парламент от КОД -КОАЛИЦИЯ ОБЕДИНЕНИ ДЕМОКРАТИ. 

Тя бе в столицата на Априлското въстание заедно с Илиана Раева, втора в листата на „КОД – Антония Първанова, Илиана Раева – ОБ, НДСВ, СДП“.
В началото на срещата д-р Антония Първанова представи листата на коалицията, като изтъкна, че тя включва в себе си най-много млади професионалисти от всички останали листи. В нея има 2 лекари, 3 спортисти, 4 икономисти, 5 юристи, 1 инженер, 1 специалист по национална сигурност и 1 хаджия. Освен това броят на кандидатите е равно разделен между мъже и жени, с което коалицията дава ясен сигнал за равнопоставеност между половете – 8 мъже и 9 жени.
Нашата кампания за Евроизборите е посветена на младите хора, защото те трябва да се научат да управляват и скоро ще има нужда от тях и в Европа, и в България, и в местната власт. Затова и девизът ни е „Започва нещо ново“, каза д-р Антония Първанова и заяви, че в бъдещия ЕП трябва да се работи за признаване квалификацията на българите на европейския трудов пазар и получаване на еднакво възнаграждение за един и същи труд. Тя припомни, че сега българските студенти в Европа са много по-ограничени и откъм време, и откъм заплащане в сравнение с колегите си от другите държави. „Милион и половина българи са навън. Трябва да се погрижим и за тях, защото са дискриминиран от нашата собствена държава. Проблемът е тук, в България“, обърна внимание водачът на листата на КОД – Антония Първанов, Илиана Раева – ОБ, НДСВ, СДП“.
На срещата си с панагюрци тя обърна сериозно внимание на темата за електронното гласуване и причината от трите основни партии в България в момента да се противопоставят на въвеждането и прилагането му. В тази връзка тя говори и за „медийния чадър“, който три-четири партии в България са разпънали над информационния поток за евроизборите. „Целта е колкото може повече хора да си стоят вкъщи“, акцентува д-р Първанова, давайки пример коя партия колко представители би имала в Европейския парламент, ако гласуват 2 милиона, 3 милиона и 5 милиона „Ако гласуват 5 милиона, ДПС няма да влезе в Европарламента“, заяви д-р Антония Първанова. Поради медийния чадър в България, КОД-Антония Първанова, Илиана Раева – ОБ, НДСВ, СДП“ провежда предизборната си кампания предимно във Facebook, подчерта водачът на листата.
„Проблемът на България е България, не Европейският съюз“, пламенно започна речта си Илиана Раева, втора в листата на КОД. Тя продължи темата за информираността на българските граждани с думите: „Масирано се опитват журналистите да ни внушават, че кампанията е вяла. А трябва да сме осведомени кой депутат какво е  направил. Единственият евродепутат, който прави отчет всяка година за работата си, е Антония Първанова. Не случайно тя е Евродепутат на Европейския парламент за 2010 година в сферата на здравеопазването, но българите не знаят. Тя е извоювала 8 милиона и половина евро за тази сфера. Не случайно Антония Първанова е в топ 10 на ЕП“.
Да се опитаме да се преборим за страната си и да започнем да се информираме! Да покажем, че не сме смачкани докрай!, призова Илиана Раева, напомняйки, че европейските избори са много важни за всеки един от нас. „България трябва да изглежда така, както й приляга! Отговорността е в нас!“, заяви тя и допълни: „В България лявото си проектира дясното. Ние демокрация никога не сме имали. Имали сме отделни демократи!… Днешните български политици не разбират, че младите хора имат друго ДНК, те живеят в друга България!“
Втората в листата на КОД – Антония Първанова, Илиана Раева – ОБ, НДСВ, СДП“ също обърна внимание на ролята на електронното гласуване, при въвеждането на което контролираният вот би намалял драстично, и призова на 25 май да не гласуваме като футболни фенове и да си даваме сметка докъде стигат възможностите на един евродепутат. „За да се преборим със статуквото са ни нужни информираност, отговорност и смелост. Нужни са ни 5 минути, в които не трябва да сгрешим“,заключи Илиана Раева. Последваха няколко въпроса от присъстващите, свързани с възможностите за задържането и връщането на младите хора по родните им места.
Листата на Коалиция „КОД – Антония Първанова,Илиана Раева – ОБ, НДСВ, СДП“ е под номер 17 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.