неделя , 28 април 2024

Честита 138-годишнина от Априлската епопея!

Уважаеми жители
и гости на община Панагюрище,
В дните на 138-мата годишнина от славната Априлска епопея всички ние за пореден път свеждаме глави пред паметта на нашите предци,

които отдадоха живота си в името на нашата свобода.
В тези дни ние отново си припомняме смайващата колективна жертвоготовност на хиляди българи в името на голямата цел – свободна и независима България. Даваме си сметка за героизма и мъжеството, с които те показаха на цяла Европа силата на свободния човешки дух и на човешкото достойнство.
Това е времето, в което трябва да се запитаме доколко ние сме достойни техни следовници. Трябва да си зададем въпросите за днешните национални приоритети, за пътя, по който избираме да вървим, и за ценностите, които ще оставим след себе си и в които  възпитаваме нашите деца.
Нека, опитвайки се да се докоснем до родолюбивия плам на нашите деди, да  удвоим усилията си ида работим с решителност и постоянство за постигане на националните идеали, в името на които героите от Април 1876-та  поеха своя път към безсмъртието !
Честит празник !

Веселина Зумпалова-Ралчева,
Председател на Общински съвет – Панагюрище

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.