четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

В Пазарджишко гласуваме в 357 избирателни секции

На територията на 13 Пазарджишки избирателен район са организирани 357 избирателни секции.

Информацията е на говорителят на Районната избирателна комисия в Пазарджик Георги Добрев пред Радио „Фокус” – Пазарджик. Броят на гласоподавателите, които за сега са вписани в избирателните списъци е 250 750 като този брой вероятно ще се промени до изборите. Най-много са избирателните секции в областния град Пазарджик – 146 като там са обособени и 4 специализирани – в затвора, психиатричното отделение, Областната болница и следствения арест в МВР. Планира се въвеждането на специален регистър за жалби по време на предизборната кампания и самите избори. Определени са и секциите за гласуване на хора с увреждания в отделните населени места. В община Панагюрище избирателните секции са 30, като има и една специализирана – в МБАЛ „Събо Николов”.
Днес изтича срокът, в който Районната избирателна комисия ще назначи секционните избирателни комисии във връзка с изборите за Европейски парламент на 25 май.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.