понеделник , 24 юни 2024
Водещи новини

Ще разглеждат искане за разширение на терена със спортната зала

Разширение на имота, на който се строи многофункционалната спортна зала се предлага заради изисквания на спортните федерации, информира управителят на „Спорт Инвест – Панагюрище” ООД Иван Нетов кмета на общината и Общинския съвет със свое писмо.

Искането е свързано с по-малката зала, която бе предвидена за тренировки на спортистите и загрявки преди състезанията. В хода на реализирането на проекта специалисти и представители на федерации дали допълнителни указания – предложенията са в следващите 10 години всички спортни зали да разполагат наред с основната и допълнителна, която да не е „тренировъчно игрище”, както е заложено в работния проект на панагюрската зала. Разширението, което е нужно е с 8 метра и трябва да е от парцел „Дом за деца и юноши „Павел Бобеков”. Към писмото са прикрепени и представените от шест федерации изисквания за провеждането на европейски, световни първенства, турнири, купи – по волейбол, джудо, спортна акробатика, по хандбал, баскетбол и художествена гимнастика.
Писмото е внесено на 17 април и предстои по него Общинска администрация и комисиите на общинското народно събрание да представят свои становища и вземат решения.

Вижте още

Областният управител Валентина Кайтазова насрочи на 14 април консултации за състава на РИК Пазарджик за предстоящите избори

Във връзка с изготвяне на предложение за назначаване на Районна избирателна комисия Пазарджик (РИК) за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.