понеделник , 6 май 2024

Луда Яна ни шъпна пролетни приказки в концерт на ОДК

С легендите за р.Луда Яна, разказани от ръководителя Иванка Тодева и участници в клуб „Родолюбие”, започна снощният пролетен концерт на Обединен детски комплекс в пълната зала на Театъра.

В спектакъла „Луда Яна приказки пролетни шъпне” имаше песни, танци, скечове, рецитал. 
На сцената се изявиха момичета от няколко възрасти от мажоретния състав и състав „Мераклийче” с ръководител Елеонора Найденова с танц „Луда Яна”, на влюбените, копаница, огнени ритми. Вокална група „Звънче” с ръководител Стефка Стефанова изпълни песните „Неда вода налива”, „Два се млади залибиле”, Отишла Лалка”, „Панаири”, а ВГ „Шанс”, ръководена от Иван Иванов, „Знай, Радо”, „Мари Доне”, „Лудо младо”, „Като да и не”. Свой прочит на „Изворът на белоногата” с рецитала „Везир на Невена думаше” представиха Невена Кисьова и Никола Дадарков като част от творческо студио „Фантазия”. Третокласниците комици Георги Радивчев и Илиян Куков с ръководител Виолета Авелова представиха скеча „Комшийките”, в който си разказваха как се готви „кафян ориз”,, как ще „магерат патицата” и ще се „белегуват” с вода, когато бъда построен язовир „Луда Яна”, предизвиквайки бурен смях с панагюрски диалектни изрази.
Цветя и поздравителни адреси белязаха края на концерта, когато Наплатанова обяви, че от „Асарел-Медет” АД са осигурили средствата за козунаците и яйцата за 78 самотни и болни хора в тежко положение, а парите, събрани в деня на спектакъла, като продължение на инициативата „Дари козунак и великденски яйца за старите и самотни хора, за да внесем светлина в душите им”, ще бъдат за лечението на клисаря Георги на църквата „Свети Георги”.

 

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.