събота , 27 април 2024

Средно с 10% увеличават заплатите на медицинските сестри

Средното увеличение на заплатитена медицинските специалисти в сферата на образованието ще е 10 процента, съобщи за oshtepan.com ресорният зам.-кмет на община Панагюрище Галина Матанова.

Тя обясни, че в сферата на социалните услуги през 2014 година отново са увеличени трудовите възнаграждения на екипите в ДЦДУ „Дъга“ и ДЦВХУ „Св. Св. Козма и Дамян“, като ръстът тази година е средно 12 процента, а през изминалата 2013 година увеличението е било 10 процента.   
Припомняме, че увеличението на заплатите на медицинските специалисти в сферата на образованието става възможно в резултат на от преходния остатък, натрупан през последните 6 години в общинския бюджет във функция Здравеопазване, предучилищно образование. Припомняме още, че, съгласно сключения на 31 март договор за 90 процента приватизация на МБАЛ „Събо Николов“ 5 процента от стойността на сделката ще е за оборудване на здравните кабинети в училищата и детските градини, както и за здравни служби по селата в общината.
На извънредна пресконференция на 28 март 2014 год. на въпрос на oshtepan.com зам.-кметът на общината Галина Матанова съобщи, че във всички общински училища и детски градини в Панагюрище има здравни кабинети.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.