Нов формат на комисия за избор на „Учител на годината”

Актуализирана система за морално и материално стимулиране на учителите е внесъл за разглеждане в Общинския съвет зам.-кметът в хуманитарната сфера Галина Матанова.

Една от основните промени е свързана с временната комисия, която ще определи кой да е носител на наградата „Учител на годината”. Вместо досегашната разширена комисия, в която участваше цялата просветна комисията на ОбС, представители на администрацията, учебните заведения, се предлага новата да е в по-камерен състав – от 6 члена. Предлага се те да са двама представители на комисията по образование, култура, младежки дейности и спорт, председателят на синдиката на учителите в Общината, зам.-кметът „Хуманитарни дейности”, директорът на образователната дирекция в ОбА, един представител на Съвета на директорите на учебни заведения в общината. Седмият глас ще е от интернет гласуване на страницата на Община Панагюрище. След вземане на решение от комисията предложените за наградата учители ще бъдат одобрявани от Общинския съвет, каквато е и практиката до момента.
Както и досега, кандидатурите ще се подават в Общината след решения на педагогическите съвети на училищата и детските заведения в  предучилищна степен, начална училищна степен, прогимназиална и гимназиална степени.
Заедно с диплом за наградата  удостоените с призванието ще получават и парична награда, определяна от ОбС. До момента отличието „Учител на годината” се връчваше на тържествения концерт по повод 24 май, като сега е дадена възможност това да се случва и на официалния коктейл, който кметът на общината дава по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. 

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.