Водещи новини

Всички домове за деца в Пазарджишко са закрити

До юни Домът за медико-социални грижи в Пазарджик, който работи с 12 деца от 0 до 3 години ще бъде преобразуван по проект „Посока семейство”, разработен от Министерство на здравеопазването.

В град  Ветрен работи още 1 такъв дом. В него са настанени 19 деца, но нагласите са до края на 2014 г. домът да бъде преобразуван в Център от семеен тип. Това става ясно от думите на директора на Регионална дирекция „Социално подпомагане” Пазарджик пред dariknews.bg. Заедно с това, социалните експерти отчитат, че в област Пазарджик всички домове за деца, лишени от родителска грижа са закрити.
Процесът на реформирането на социалните центрове е започнал през 2009 г., а последните 2 дома са закрити през 2013 г. От социалната дирекция обобщават, че на територията на региона са функционирали 5 дома в градовете Велинград, Панагюрище, Брацигово и село Лесичово. Тези домове са заменени с Центрове за настаняване от семеен тип, като в Лесичово и Брацигово те са общо 4, а по 1 център работи в останалите градове.
Основната цел на работещите в сферата е да осигурят „индивидуална обич” за всяко дете, което в домовете като социални институции не били най-доброто място за това.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.