Държавата помага на две общини в областта за Общите им устройствени планове

Държавата в лицето на Министерството на инвестиционното проектиране ще подпомогне частично две общини от област Пазарджик при изработване заданията им за Общ устройствен план.

Община Пазарджик и община Стрелча ще получат суми, които ще станат ясни след провеждане на обществените поръчки за изработване на документите.
В цялата страна ще бъдат подпомогнати 40 общини. От министерството декларират, че финансовата и методическа помощ, която експерите му оказват на местната администрация, ще продължи и през втория етап за подпомагане на изработване и одобряване на ОУП, когато общините ще имат възможността да кандидатстват за финансиране за изработване на проект за ОУП. 
През ноември 2013 година от Община Панагюрище съобщиха, че е възложила на Национален център за териториално развитие ЕАД изработването на Общ устройствен план, а средства за целта бяха заложени в Капиталовия списък за миналата година.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.