четвъртък , 9 май 2024

Уточняват правилата за изразходване на парите от приватизацията на болницата

Част от документите, свързани с приключване приватизационния процес на МБАЛ „Събо Николов”, разгледаха на съвместно заседание от здравната и икономическата комисии на Общинския съвет вчера.

Окончателните решения се очаква да се вземат утре, 27 март, когато ще се проведе извънредна сесия на общинското народно събрание.
Председателят на ОбС Веселина Зумпалова-Ралчева поясни, че от консултативния съвет в ОбС са изработили свой Правилник за средствата, които ще постъпят от приватизацията във фонд, защото предложеният от Общинска администрация бил с тежка структура, а основната цел на местните народни избраници била да се направят ясни и прозрачни правила. Временно изпълняващият длъжността кмет Георги Павлов уточни, че от изпълнителната власт нямат забележки по предложения от съветниците друг проект на документ.
Парите от приватизацията да се съхраняват в сметка със специално предназначение и се харчат след решение на Общинския съвет за здравеопазване, бяха точките, по които бе постигнато единомислие. Различни бяха гласуванията при чл. 7 от Правилника, според който средства от приватизацията да могат да се ползват като общинско съфинансиране по европроекти, като временен безлихвен заем за плащания по бюджета на Общината.
След обсъжданията по Правилника съветниците решиха заседанието им да е закрито, продължавайки обсъжданията за дружествения договор с представители на съдружниците от „Асарел Панагюрище Здраве” ООД.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.