Още седмица продължават записванията за фестивала „Родолюбие”

На 25 март изтича срокът, в който ще се приемат заявки за участие в националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие”.

Десетото издание на конкурса се посвещава на 175 години от рождението на Нешо Бончев. Организатори са Министерството на образованието и науката, Национален дворец на децата, Община Панагюрище, Обединен детски комплекс и инициативен комитет. Възможност да се изявяват ще имат стотици деца на 12 и 13 април в голямата зала на Театъра.
В конкурсната програма на фестивала могат да участват индивидуални изпълнители, дуети и певчески формации до 15 души, разделени в три възрастови групи: I група – І – ІV клас; II група –V-VІІІ клас; III група – ІХ – ХІІ клас. Отново се предвижда да има професионално и детско жури. Критериите за оценка ще са – подбор на репертоара, съобразно възрастта; интонация, вокална техника и художественост на изпълнението; сценична реализация – артистичност, хореография, костюми. Специалната награда на конкурса е статуетката „Живият пламък”, придружена с парична награда. Освен нея, ще бъдат раздадени още редица отличия – награда на Община Панагюрище, на детското жури, за музикален ръководител на името на Анна Главчева.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.