Водещи новини

Априлци и дриновци напред в Ученическите игри на областно ниво

Двата баскетболни отбора, които ще представят община Панагюрище на областното ниво на Ученическите игри са от ОУ „20 април”.

Учителят по физическо възпитание и спорт Ненчо Наплатанов съобщи, че във вчерашните срещи, изиграни между априлци и деца от ОУ „Отец Паисий” с.Попинци, момчетата във възрастта 5-7 клас са победили повече от убедително с 34:4, а момичетата с 31:15.
Вчера са се играли и шахматните двубои, които да определят кой продължава на областно ниво, като децата от училището в Попинци са мерили сили с отбор на ОУ „Проф. Марин Дринов”. Дриновци продължават напред, въпреки крайният резултат от 2:2, поясни координаторът на Игрите за Панагюрище – Николай Карагьозов, заради победата на първа дъска на възпитаник на „Проф. Марин Дринов”. Към момента единствено не е ясно кой ще представя Панагюрище по хандбал, като срещата между момичетата 5-7 клас от на ОУ „Проф. Марин Дринов” и СОУ „Нешо Бончев” ще е на 22 март.
Карагьозов допълни, че вече е преминал областния кръг от надпреварата по бадминтон, където общината е представяна от априлци. Иван Кисьов, който подготвя бадминтонистите съобщи, че нито един от трите отбора – момчета 5-7 клас, момчета и момичета 8-10 клас не продължава в зоналната надпревара. Догодина ще имаме реални шансове, защото през тази играхме с най-малките си състезатели, а съперниците ни от другите общини с по-големи, коментира Кисьов и припомни, че в предишни години Панагюрище е имало финалисти на бадминтон.
Предстоят състезания по тенис на маса, футбол, лека атлетика и волейбол, където общината ни има отбори. Областните състезания ще приключат до края на март, след което веднага стартират зоналните. Панагюрските деца са част от ЗонаVII – Пазарджик, Смолян и Пловдив.
Финалните състезания ще са през май и юни.

Вижте още

Девойките на ВК „Пан Волей“ затвърдиха второто си място в групата

Днес  девойките на Волейболен клуб „Пан волей“ победиха като домакини с 3:0 отбора на Свиленград. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.