На Великден в Рим и Лондон

Лондон и Рим ще бъдат най-посещаваните от българите дестинации този Великден. Това сочат нови социологически данни на база на закупените самолетни билети и направени до момента хотелски резервации,

пише edna.bg                                                                                                               
Анализът показва ръст от 13,6% на пътуванията за празника в сравнение с миналата година.Тази година честването на католическия и православния Великден съвпада 20 април. Следващото такова съвпадение ще бъде през 2017 г.  В Италия Великден е един от най-почитаните празници. Най-популярното място за неговото отбелязване e площадът и базиликата „Св. Петър“ във Ватикана, където десетки хиляди поклонници се стичат всяка година, за да наблюдават Великденската литургия, ръководена от папата.  В Лондон много популярен е т.нар. „Лов на яйца“ (Big egg hunt), където малки и големи се забавляват наравно в търсене на скрити навсякъде из града яйца. Музеи, театри и галерии също са отворени за посещение по време на празника.

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.