Липсват стоматолози в училищата и 5 от селата

Стоматологичната помощ  в община Панагюрище през 2013 год. се е осъществявала от 16 зъболекари, в т.ч. 1 групова практика. Това става ясно от отчетаза изпълнение на стратегията за развитие на социалните услуги 2011-2015 година и планът за развитие на социалните услуги през изминалата година.

Той бе внесен в Общинския съвет от ресорния зам.-кмет на община Панагюрище Галина Матанова на 7 март. В отчета се посочва, че в Панагюрище работят 13 стоматолога, а в селата Поибрене, Попинци и Елшица има по 1 зъболекар. В останалите села няма стоматолози. Такива липсват и в училищата. В общината има зъботехници, но те работят в самостоятелна медико-техническа лаборатория, понеже няма зъботехническа лаборатория.
В отчета за социалните услуги е намерил място всеки детайл от работата на всички центрове, дирекции и звена в сферата, като се обръща внимание, че „управлението на социални услуги е в резултат на направен анализ на обективните реалности и идентифицираните потребности на целевите групи в община Панагюрище“.
От изготвения от зам.-кмета Матанова отчет се разбира, че детското и училищното здравеопазване е поверено на 15 медицински сестри, които са разпределени по училища и детски градини за дневен филтър и за обезпечаване на яслените групи.  Няма назначени стоматолози и разкрити стоматологични кабинети, поради липса на щатни бройки. Единствено в Професионалната гимназия в лекарския кабинет има и лекар на щат.
        

Вижте още

Момче е първото бебе за 2024 година, момиче е последното за 2023-та

Христо Ангелов Чочев е първото бебе, родено в МБАЛ „Уни Хоспитал“ за 2024 година. Той …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.