четвъртък , 23 май 2024
Водещи новини

Мариян Наплатанов игра срещу тим на Галатасарай

Мариян Наплатанов – бивш възпитаник на ФК „Оборище” – Панагюрище и треньора Танчо Калпаков, който от миналия сезон смени фланелката на „Чавдар” – Етрополе, с тази на най-новата футболна академия „ДИТ” София, изигра мач в Истанбул срещу отборите на популярните турски градове Галатасарай и Касъмпаша в края на февруари.

Първият оспорван двубой с Галатасарай завърши при резултат 1:0 за домакините, където панагюрската надежда имаше възможност да изравни резултата, но само добрата намеса на вратаря им спаси турския шампион. Във втория двубой с Kасъмпаша, Мариян отбеляза гол за ДИТ за резултата от 2:1 в полза на българския тим. Наплатанов е подобаващо отразен от треньорските щабове на двата отбора. Мариян е голмайстор на отбора си – 15 години – и вече е в представителният тим на националният отбор за неговата възраст. ФК „ДИТ” – е основан през октомври 2011г., като целта на основателите на клуба е да продължат да се развиват успешно детско-юношеския футбол в България. Клубът е член на БФС.

Вижте още

Девойките на ВК „Пан Волей“ затвърдиха второто си място в групата

Днес  девойките на Волейболен клуб „Пан волей“ победиха като домакини с 3:0 отбора на Свиленград. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.