четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Конференция „Икономиката в ЕС — кризи и възможности“

След няколко години на продължителна стагнация, в края на 2013 г. европейската икономика отчете слаб, но сигурен растеж.

На дневен ред вече не са мерките за икономии и справяне с кризата, а визиите за развитие, които да гарантират стабилния ръст на страните членки, като същевременно предотвратяват бъдещи сътресения. Ето защо Информационното бюро на Европейския парламент в България организира конференцията ReACT Sofia: „Икономиката в ЕС — кризи и възможности“, в рамките на която трима визионери представят своята формула за развитие в европейски, национален и личен план.
Събитието започна преди час в столицата в Дома на Европа на ул. „Георги С. Раковски“ 124.
Конференцията бе открита от Теодор Стойчев, и.д. Ръководител на Информационното бюро на ЕП. След него Кристиан Филипов, специалист „Развитие на частния сектор“, Световна банка,презентира темата „Интелигентната специализация в Европа и България“.
Другият лектор е нашумелият напоследък млад българин Дарин Маджаров, създател на сайта ucha.se (LAUNCHub start-up), показващ всевъзможни атрактивни начини за усвояване от младите хора на различен материал. Дарин Маджаров ще представи „Предприемачеството в Европа — историите на успеха“.
Очаквайте подробности за конференцията

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.