четвъртък , 18 април 2024

Залата-трезор отново отваря врати след броени дни

До края на следващата седмица най-вероятно отново за посетители ще отвори врати залата-трезор на Панагюрското златно съкровище.

Това се разбра на вчерашното заседание на комисията по образование, култура, младежки дейности и спорт. За наложилото се временно затваряне на експозицията обясниха директорът на музей доц. Атанас Шопов и Нейка Новакова, проект-мениджър на обекта. Новакова подчерта, че в момента екипи отстраняват недоделки, които са неминуеми заради слягането на сградата. Ремонтите са за сметка на изпълнителите, тъй като сградата е в гаранционен срок (5 години). Доц. Шопов уточни, че към момента работи само Природонаучния музей, но за промените е имало своевременно уведомяване.
При обсъждането на темата, зам.-кметът Галина Матанова съобщи, че Общината е заявила желание оригиналът на Съкровището да бъде достъпно за туристите в Панагюрище от 20 април до 1 юни. Все още се чака потвърждение от Националния исторически музей.

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.