четвъртък , 25 април 2024

355 момичета и жени са жертви на трафик за половин година

За периода 1 януари -30 юни 2013 година жертвите на трафика на хора в България са 394.

От тях 355 са жени и момичета и 39 са мъже и момчета. Тези данни бяха съобщени на 14 февруари по време на инициативата „Справедливост за жените в България“, провела се в Театър 199 „Валентин Стойчев“.
Новообразуваните дела за трафик на хора за същия период са 64. Осъдените лица с влязла в сила присъда, включително по случаи, внесени в съда в предходни години, са 52, а общо наложените наказания са 73. Лишени от свобода са 17 лица, като от тях до 3 години са 13. Наказаните от 3 до 5 години са трима, а присъдата от 5 до 10 години е само една.
Над 10 000 български деца на възраст между 7 и 19 години никога не са посещавали училище. В тази статистика момичетата са повече от момчетата, сочи изследване на УНИЦЕФ през 2013 година. Стряскащо е изследването на Алианса за защита от домашно насилие, според което 70% от анкетираните ученици на възраст между 13-16 години познават жертви на домашно насилие и знаят, че много от техните познати и приятели живеят в такава атмосфера.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.