Водещи новини

ВИ „Румелия“ спази традицията да зареже лозите

По традиция на Трифон Зарезан собствениците на Винарска изба „Румелия“ и работещите в нея ритуално зарязаха лозите.

В зарязването се включиха кметът на община Стрелча Иван Евстатиев и съветникът от Коалиция за България в Общински съвет – Панагюрище Марко Мечев.Лозовите масиви на избата се намират между селата Смилец и Блатница в община Стрелча, като общата площ на лозята е 54 хектара.
Създаването на лозовите насаждения започва през 2005 г. след многобройни проучвания и изследване на региона по отношение на почва, климат и течения на въздушните маси. Посадъчният материал е български.
Сортовата структура  на избата е Мавруд, Мерло, Каберне Совиньон и Сира от червените и Мускат Отонел, и Шардоне от белите винени сортове.
Вината на „Румелия“ нееднократно печелят награди по международни изложения. Избата разполага и с туристическа дегустационна, където гостите могат да се потопят в атмосферата на винопроизводството и дегустацията на подбрана селекция вина. Капацитетът е 40 места.
 

 

Вижте още

Работни места има в изобилие в общините Панагюрище и Стрелча, желаещите за работа са кът

Дирекция „БЮРО ПО ТРУДА”  – Панагюрище съобщава, че къъм 6 март свободните работни местаза специалисти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.