Водещи новини

Мария Габриел: „Без равнопоставеност на половете няма демокрация!“

Днес след обяд Театър 199 „Валентин Стойчев“ в столицата бе домакин на инициативата „Справедливост за жените в България“, част от глобалната кампания „1 милиард се изправят за справедливост“.

В събитието се включиха представителки на различни неправителствени правозащитни организации, евродепутатът от ПП ГЕРБ Мария Габриел, актрисите Цветана Манева, Снежина Петрова и Вяра Коларова, които представиха част от спектакъла „Монолози за вагината“ на американската писателка Ева Енслър, студенти от Нов български университет. За 19 часа бе предвиден флашмоб пред Съдебната палата.
„Насилието срещу жените е бич срещу всяко общество. Без равнопоставеност на половете няма демокрация. За мен ключовата дума е превенция. Проблемът е комплексен“, каза Мария Габриел. На 12 февруари в Европейския парламент в Брюксел тя бе част от същата инициатива.Пред присъстващите десетки млади хора в Театър 199 „Валентин Стойчев“ Мария Габриел обърна внимание на нуждата от ратифициране на Конвенцията от Истанбул. „ Всеки, който си мълчи, става съучастник“, категорична бе Мария Габриел относно проблема с трафика на жени и насилието върху тях. Евродепутатът призова по каузата „Справедливост за жените в България“ да се действа още по-открито и „да направим така, че мъжете да станат защитници на жените“.
За по-голяма чувствителност на обществото към проблема с насилието върху жените говори представителката на Националната комисия за борба с трафика на хора. Тя подчерта, че по-често жертви на трафика на хора са жени с ниско образование и нисък социален статус. От изнесените от нея данни стана ясно, че се повишават и жертвите на трудовата експлоатация.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.