четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Бюджетът за 2014 год. е над 14 милиона

Проектът за ВиК сектора, който е за над 55 милиона лева, проектът за изграждане на депото и проектът „Панагюрище – столица на свободата“, са трите важни проекта за община Панагюрище,

които ще приключат тази година. Това каза в изложението си за общинския бюджет за настоящата година кметът Никола Белишки по време на редовното заседание на Общинския съвет днес след обяд. Градоначалникът открои и приоритетите на местната изпълнителна власт, сред които посочи подобряването условията за образование, финансовата стабилност и по-добрата среда за всички активни предприемачи. Белишки каза, че работата по Бюджет 2014 била започнала още през септември 2013 год. и бе категоричен, че финансовата рамка е реалистична.
14  412 712 лева са очакваните приходи в общинската хазна през 2014 година. Освен тях „надграждането“ щяло да бъде  с още 100 милиона по различните проекти, каза кметът. От изложението на  главния счетоводител на общината Цветана Якова стана ясно, че очакваните приходи от държавата за делегирани дейности са 6 849 011 лева, а преходният остатък от местни дейности през 2013 година е 3 253 605 лева. Заложените като резерв за неотложни дейности пари са в размер на 34  727 лева, за подпомагане на млади семейства чрез ин витро да станат родители са планирани до 30 000 лева, а за стипендии на деца с изявени дарби са предвидени 11 000 лева.
Редовното заседание на ситипарламента започна с присъствието на 20 общински съветници от 21.
 

 

 

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.