Водещи новини

Удовлетворяват желанието на кметове за финансова самостоятелност

Общинските съветници решиха да удовлетворят исканията на кметовете на селата в общината кой да стане второстепенен разпоредител с бюджет и на кого приходите и разходите да останат за администриране от Общинска администрация – Панагюрище.

 В първата група попадат селата Попинци, Панагюрски колонии и Бъта, а във втората останалите – Баня, Левски, Елшица, Оборище и Поибрене.
На вчерашно разширено заседание на кметовете с комисиите по бюджет и икономика на общината и по местно самоуправление и законност стана ясно, че щатните бройки, които са обсъдени и одобрени с кмета Никола Белишки за селата, са общо 12,5. От тях 8 са за финансови специалисти, които ще са на пълен работен ден от 8 часа и 6 ще са администратори на 6-часов работен ден. Дебати имаше дали трябва всички еднакво да се третират и да имат еднакви бройки, при положение че отговорностите за едните нарастват, а за другите се запазват.
На едно от заседанията на комисии на ОбС, на които се обсъждаше бюджетът за 2014 година, бе уточнено, че досега от общинското ръководство са се въздържали да направят кметствата второстепенни разпоредители, защото има опасност от забавяне на финансовия отчет на цялата община.
Окончателното решение ще е на ситипарламента, който утре ще гласува Бюджет `2014 и като част от решението си ще определи второстепенните разпоредители с бюджети.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.