Водещи новини

През 2013 година – 4 сигнала за системни отсъствия на ученици

Няма установени малолетни или непълнолетни, споделящи идеи или принадлежащи към радикални и екстремистки групи; няма извършвани престъпления по расистки подбуди или като резултат от споделяне на екстремистки идеи или членство в радикални групи или организации.

Това са част от изводите в отчета за 2013 година за работата на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Секретарят на Комисията Боряна Шкодрева, изготвила документа, анализира още, че няма установени малолетни или непълнолетни, извършващи противообществени прояви и насилие, мотивирано от верска и етническа омраза или като резултат от споделяне на екстремистки идеи или членство в радикални групи или организации, както и че няма установени криминални деяния от футболни агитки (ултраси).
Във връзка с проблема за обхващане на подлежащите на задължително обучение деца и за тяхното неотпадане от училище, през миналата година в Комисията са получени 4 сигнала от длъжностни лица за системни отсъствия на ученици от учебни занятия – на 3 от децата са определени обществени възпитатели, едно от тях е насочено за ползване на социални услуги в Центъра за обществена подкрепа „Зора”
Предстои отчетът да бъде приет на заседание на Комисията през тази седмица, както и на сесия на Общинския съвет.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.