петък , 19 април 2024

Полицейски операции в петък и събота

За проверени 30 питейни и увеселителни заведения, около 120 МПС и над 200 лица, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Пазарджик. Проверките са част

от активните действия на звената от вътрешното министерство по осигуряване на обществен ред и противодействие на престъпления характерни за всеки един от районите в областта. Полицейски операции са проведени в петък и събота вечер на територията обслужвана от полицейските управления във Велинград и Панагюрище.
Панагюрските полицаи са установили един неправоспособен водач, наложени са шест глоби с фиш за нарушения на Закона за движение по пътищата, съставени са четири акта по Закона за българските лични документи. Управител на питейно заведение е санкциониран за това, че не е спазил изискването за работно време заложено в Наредбата за опазване на обществения ред в Община Панагюрище.
По време на проверките полицаите от РУП-Велинград са констатирали 8 случая на нелегален превоз на незаконно добита дървесина и един на съхранение на такава. По случаите са образувани девет бързи полицейски производства, а извършителите са задържани. В питейни заведения след 22.00ч. са установени 3-ма непълнолетни тийнейджъри, които са отведени в полицейското управление в курорта. По-късно след проведена беседа с инспектор „Детска педагогическа стая” са предадени на родителите им. На тях ще бъдат съставени актове за установени нарушения съгласно Закона за закрила на детето.
Преди седмица активни полицейски действия имаше на територията на община Септември.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.