Водещи новини

Светът ще е Зимна олимпиада от утре

Утре, 7 февруари, от 18.00 до 21.00 часа Българската национална телевизия ще предава откриването на ХХ Зимни олимпийски игри – Сочи 2014.

На 2 февруари, от Българския олимпийски комитет съобщиха, че първата и най-голяма група български олимпийци вече е заминала. Тя включва двама скиори алпийци – Никола Чонгаров и Георги Георгиев, всичките четирима от ски-бягането Веселин Цинзов, Андрей Гридин, Антония Григорова-Бургова и Теодора Малчева, трима биатлонисти Красимир Анев, Владимир Илиев и Михаил Клечеров, както и състезателя на шейни Станислав Беньов. С тях са отпътували 10 треньори, лекари и специалисти от треньорските щабове.
Следващите българи, които ще пътуват за Сочи ще тръгнат от други градове на Европа. Подготвящите се в Австрия Владимир и Емил Зографски потеглиха директно от Мюнхен, а участващите на Европейското по биатлон Десислава Стоянова, Иван Златев, Мирослав Кенанов и треньорът Красимир Дочев се появиха на Игрите директно от състезанията в Нове Место. Всички те се настаниха в олимпийското село на 5 февруари. Вчера българското знаме бе официално издигнато в Сочи, на специална церемония в олимпийското село „Маунтин вилидж”, близо до зоните за сноуборд и алпийски ски.
Днес за Русия пътуват Александра и Виктор Жекови, знаменосецът Мария Киркова и олимпийското аташе Екатерина Дафовска.
На Игрите ще се раздадат 98 комплекта медали, което прави с 12 повече от Ванкувър и с 14 повече от Торино, съобщават от olympicsweb.com. Ще участват малко над 6 хиляди спортисти, към които се прибавят и 1650 параолимпийци.
Сочи е в Краснодарския край на Русия и е най-големият й черноморски център.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.