понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

Кметове се отказват да са второстепенни разпоредители с бюджет

Пет от осемте кметове на населени места в община Панагюрище са подали писмени становища, че не желаят да са второстепенни разпоредители с бюджет.

На вчерашното заседание на комисията по бюджет и икономика на общината стана ясно, че повече финансова самостоятелност искат кметовете на с. Панагюрски колонии – Петко Стоев, на с. Попинци – Нона Загорска, и на с. Бъта – Георги Александров. Кметът на общината Никола Белишки припомни, че през последните две години постоянно е имало настоявания от кметовете да станат второстепенни разпоредители. За целта от Общинска администрация им предоставят два програмни продукта, с които да управляват бюджетите си и до една и половина щатна бройка. За останалите ще се запази досегашната ситуация – от Общината да администрират средствата им. Снощи бе отчетен и фактът, че през тази година има немалко промени при бюджетирането, което допълнително може да затрудни финансистите по селата. Крайното решение ще вземе Общинският съвет при приемане на годишната финансова рамка на община Панагюрище на 13 февруари т.г.
Сред останалите второстепенни разпоредители с бюджет за 2014 година са училищата, детските градини, ОП „Чистота”, ЦНСТ „Павел Бобеков”, ДЦДУ „Дъга”, Градски исторически музей, Дирекция „Образование”.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.