събота , 27 април 2024

Общинският план за развитие трябва да е реалистичен

На 27 август т.г. се очаква местната власт да има изготвен Общински план за развитие на община Панагюрище за периода 2014 – 2020 година.

Документът ще е един от очакваните резултати по спечеления през миналата година проект от Общината – „Ефективно и ефикасно управление на общински политики в община Панагюрище в програмния период 2014-2020 година”. Днес в сесийната зала се състоя пресконференция, на която кметът Никола Белишки представи екипа на проекта – Иванка Димитрова – ръководител, Донка Чамова – координатор и Дони Даскалова – счетоводител. Димитрова представи общата цел на проекта – подобряване ефективността на процеса на разработване, изпълнение и мониторинг на публични политики в община Панагюрище в партньорство и координация със заинтересованите страни. Презентирани бяха специфичните цели, целевите групи, дейностите и очакваните резултати. Градоначалникът подчерта, че Общинският план за развитие трябва да е реалистичен и изготвянето му след фактическото стартиране на новия програмен период е било заради липсата на мерки и дейности за него на национално ниво.
В следващите месеци предстои създаването на работни групи, чиито заседания ще бъдат открити и на тях ще могат да се правят различни предложения.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.