Водещи новини

Пощенски марки за Сочи, Бразилия, ФК „Левски”

Първата пощенска марка през 2014 година ще бъде посветена на Зимните олимпийски игри в Сочи, според плана, одобрен от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

На всеки четири години, преди провеждането на голямото спортно събитие, Международният олимпийски комитет отправя покана към националните пощенски администрации да издадат марка и филателни продукти, които съдържат олимпийските символи. Целта на Олимпийската филателна програма е чрез тези издания да се популяризира Олимпийското движение пред обществеността. През последните години България е издала атрактивни пощенски марки по повод Зимните олимпийски игри във Ванкувър през 2010 г. и Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 г. По традиция, преди заминаването на родния отбор за олимпиада, се издава специално филателно издание, което се носи в държавата-домакин на състезанието. Церемонията по пускане в употреба на олимпийската марка е планирана за началото на февруари.
Планът за маркоиздаването през новата година има още един акцент, свързан с международно събитие – Световното първенство по футбол в Бразилия. Спортната тематика ще бъде продължена и от специално издание, посветено на 100 г. от създаването на Футболен клуб „Левски“.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.