Първо оспорено решение на Общинския съвет

За първи път от мандата на Общински съвет 2011-2015 година областният управител преценява, че негово решение е незаконосъобразно.

То касае учредяване право на строеж на ул. „Малина”, което местните законодатели се съгласяват да продадат за около 8000 лева. Данъчната оценка е приблизително 13 000 лева и това дава основания на губернатора да внесе решението директно в съда, стана ясно още от обсъждания между съветници. Според тях обаче, най-вероятно става въпрос за техническа грешка, тъй като цената е твърде висока. Още днес зам.-кметът Георги Павлов обеща случаят да бъде проверен. Най-вероятно решението на ситипарламента ще бъде отменено. Пред колегите си председателят на ОбС Веселина Зумпалова-Ралчева обясни, че има правно становище по казуса, от което става ясно, че в подобни ситуации на хора с установени жилищни нужди има възможност да им бъдат продавани имоти без търг и конкурс при определени условия. Ралчева заяви, че съветниците трябва да са категорични в намерението си да не разглеждат преписки без данъчна оценка.
 

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.