Възможност за по-високи заплати на съветниците

С промените обнародвани в началото на тази година в Държавен вестник в Закона за местното самоуправление и местната администрация, общинските съветници ще могат да получават по-големи възнаграждения.

Чл.34 гласи, че общият размер на възнаграждението на общинския съветник за един месец не може да бъде повече от 70 на сто от: 1. брутната работна заплата на председателя на общинския съвет за съответния месец – в общините с население над 100 000 души и средната брутна работна заплата на общинската администрация за съответния месец – в общините с население до 100 000 души.
До момента разпоредбите бяха за до 30 на сто от средната брутна работна заплата в общинската администрация. Предложението за увеличението е на депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев, мотивирал се, че е имало места с по 120 лева заплати. С промяната се давала възможност сумите да са от 280 до 440 лева.
В община Сливен от sliveninfo.com съобщават, че местните парламентаристи са отделили 800 000 лева за издръжката на Общинския съвет за 2014 година, защото имат право на 6 пъти по-високи заплати от досегашните си.
 

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Един коментар

  1. Симеонка Райкова

    Тази новина едва ли ще изненада средно интелигентните българи , защото от години власт имащите са единодушни единствено и само тогава , когато си увеличават заплатите.Поредния нагъл цинизъм се появява и сега на пенсионерите ще се увеличат пенсиите с 5 лева от 01.07.2014 година, а „милите наши съветници“ ще вземат по поне още 120 лева отгоре ……….Е , това може да се случи само в нашата мила България…………

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.